NOODHULP - EBOLA 

In augustus 2014 is Mineke Foundation gestart met een grote campagne in Dabwe Town en vier aangrenzende gebieden. Hier wonen ongeveer 20.000 mensen. Doel was om de verspreiding van Ebola te voorkomen. Een goede basishygiëne is van het grootste belang bij het voorkomen van besmetting. Het virus kan worden besteden met zeep, chloor en hoge temperaturen. Het wordt uitsluitend overgedragen door rechtstreeks contact met lichaamssappen van mensen en dieren die symptomen van de ziekte vertonen.

Wat hebben we gedaan?

Voor onze Ebola noodhulp campagne zijn ter plaatse vrijwilligers geworven en door ons team opgeleid. Zij ontvingen hiervoor een financiële tegemoetkoming. Wekelijks werd het hele team getraind en bijgepraat door internationale organisaties en deskundigen.

  • We gaven huis-aan-huis voorlichting over de symptomen van Ebola en het voorkomen van besmetting.

  • We verspreidden duizenden flyers en posters. Hierop was de boodschap met plaatjes uitgebeeld, zodat ook analfabeten deze begrijpen.

  • Meerdere malen per week werd in elk dorp en iedere buurtgemeenschap een voorlichtingsfilm vertoond. Met onder meer de feiten, interviews en informatie over het voorkomen van de ziekte.

  • Er werden verdiepende workshops gegeven, over basishygiëne en de voorkoming van Ebola

 

Lees hier ons campagne rapprt van maart 2015

Op 2 september 2015 werd Liberia ebolavrij verklaard, maar eind november werd er in Paynesville, een buitenwijk van Monrovia, weer een geval van ebola gemeld. Het gevaar is dus nog niet geweken.

Voor deze noodhulp campagne was en is nog steeds geld nodig. Helpt u mee? 

 

Joomla Templates by Joomla51.com